Konsten att hitta hem

Konsten att hitta hem.jpg

Välkommen till utställningen K2, där tolv ungdomar från Fittja gjort en konstnärlig tolkning av sitt framtida Fittja. Fittja är annorlunda idag än vad det var när det skapades för 50 år sedan. Vad är Fittja om 50 år?

Spridd, Botkyrkabyggen och NCC arbetar tillsammans med att renovera och förnya Fittja. Inför renoveringen har vi studerat Fittjas historia, hur stadsdelen och de enskilda husen var planerade från början och hur saker förändrats med tiden.  När husen byggdes på 70-talet var de ett föregångsexempel. När vi nu renoverar vill vi varsamt laga vad som är slitet och förbättra de gemensamma utrymmena.

Men det är inte bara ett byggprojekt utan vi vill vara med och utveckla Fittja tillsammans med de som bor här. Därför har vi tillsammans med konstnären Saadia Hussain och tolv Fittjaungdomar skapat detta projekt där vi utforskar framtidens Fittja.


Invigningen av K2 äger rum den 5 juni 2016
Plats: Krögarvägen 2, Fittja
Tid: 11-13

 

Mer om Konsten att hitta hem

Mer om Fittjafestivalen